csütörtök

2013.08.16.

Ma reggel igencsak elaludtunk, 10-kor pattant ki a szemünk, amikorra már pont lekéstük a reggelinket. Kikukkantottunk a reggelizőbe, mert pont mellette van a szobánk, és főnök úr, Zsolt ott ült az asztalnál még reggeliztek, és az asztaluk mellett még ott várt minket két teríték, hogy mi se kezdjük a napot reggeli nélkül! Annyira kedvesek voltak! Reggeli után lementünk a villa alsó szintjén lévő medencéhez és jacuzzihoz pancsolni, kicsit hideg volt még így reggel, de nagyon jó volt, jó mély a víz, lehet úszkálni!

3027305.jpg

A reggeli fürdőzés után áttekertünk a Hotel Koronába ahol már vártak minket. Először lekísértek minket a wellness részlegbe, szóval megint fürdőzés kövekezett. A szállodának van 3 saját medencéje, ezen kívül egy szaunája, egy infraszaunája és egy sókabinja. Nagyon jól felszerelt, igényesen megcsinált szálloda, aki pihenni, és wellnesezni akar egy helyen az mindenképpen látogasson el!

Miután kipróbáltunk mindent, megszárítkoztunk, és lementünk a Hotel saját pincéjébe az István-pincébe. Egy nagyon kedves úriember, Józsi bácsi vezetett minket körbe a pincében, ahol szerte a városból megtalálhatóak borok, különböző pincészetekből. A pince melletti pincehelyiségben egy bormúzeum található ahol mind a 22 borvidékről megtudhatunk alapinformációkat, és találhatunk borokat is!

DSC_0092_1.JPG

DSC_0105.JPG

DSC_0118.JPG

A borkóstolón 4 bort kóstolhattunk meg, és egy kis sajttállal is kedveskedtek Nekünk! Kiss Tamás a házigazda kínálgatta nekünk a borokat, és mesélt egy-két anekdotát is! A bórkóstoló végén kaptunk egy kis bolondos versikét!

Az isten kétféle bort teremtett: a szürkebarátot és a leánykát. A szürkebarát és a leányka csinálja a többi bort úgy, hogy a szürkebarát beteszi dugóját a leánykába. Ha a dugó pont jó, akkor, ezerjó. Ha a dugó puha, akkor a leányka elkezd szamorodni. Ha a dugó el van szorítva, akkor kéknyelű. Ha a dugót felaprítva teszik a leánykába, akkor, szemelt rizling. Ha a dugó nehezen megy be, akkor visontai. Ha a dugó sehogyan sem megy be, akkor pusztamérgesi. Ha a leányka nem kap dugót, akkor csongrádi vörös. Ha a dugót egy másik szürkebarátba teszik, akkor homoki vagy melegeshegyi. Ha a leányka nem akarja a dugót, akkor kövidinka. Ha a dugó csavaros, akkor furmint. Ha a dugót rossz helyre teszik, akkor malaga. Ha a szürkebarát 25 éves, akkor bikavér. Ha a szürkebarát 75 éves, akkor aszú. Ha a szürkebarát költői hajlamú, akkor siller. Ha a leányka fekete, akkor Pinot noir. Ha a leánykán erényöv van, akkor vaskúti.


A bórkóstoló után megvendégeltek minket vacsorára. Mind a ketten gulyáslevessel kezdtünk, ders egy brutálburgert evett, sajttal, ami hatalmas volt, igazi férfiadag! Én citromsalátát ettem lazaccal, és kaphattam mellé egy igazi csajos koktélt egy Cosmopolitant is! Desszertként pedig mind a ketten palacsintát rendeltünk. Megkóstolhattunk még egy finom feketeribizlli pálinkát is! Csodás vacsora volt! Ezúton is nagyon szeretnénk megköszönni a kedvességüket, hiszen nehéz nap volt a mai számukra, mert a tegnapi nap folyamán hunyt el a szálloda vezetője, az elmondások alapján mindenki által nagyon szeretett Micski Gábor, és még nagy volt a szomorúság a személyzet tagjai között. Isten nyugosztalja, erőt és megnyugvást kívánunk az ismerősöknek, rokonoknak, utána-maradtaknak!

DSC_0149.JPG

Az isteni vacsora után feltekertünk még a várba egy kis beszélgetésre, és hogy megnézzük a Végvári Vigasságok esti programjait. Volt hastáncbemutató, voltak tűzzsonglőrök, és koncertek is. A Fesztivál még vasárnapig tart, mindenképpen érdemes elnézni!

Mire hazaértünk nagyon elfáradtunk, de a szállodánk vezetője, Zsolt megvárt minket, hogy tudjunk még egy kicsit beszélgetni. Felkísért minket az emeleti erkélyre, ahol egy pohár bor mellett még beszélgettünk, megvitattuk az élet nagy dolgait és nem utolsó sorban megcsodálhattuk a panorámát is! Holnap a Mátyus Udvarházba megyünk reggel lovagolni, és volt olyan kedves, hogy felajánlotta hogy felkelt minket reggel, hogy ne késsünk le a reggeliről, mint reggel, és kivisz minket az Udvarházba! Teljesen el vagyunk kényeztetve itt!!!

DSC_0184.JPG

komment


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.