Hétfő

2013.08.13.

DSC_0030.JPG

A hétfői napunk eleje főleg fetrengéssel, pakolással, és mászkálással telt, mivel nővéremék hazautaztak. Még kicsit mászkáltunk velük a városban, aztán kora délután beszálltunk Szergejbe, a Ladába, és minket kiraktak a Green Park vendégháznál, és elindultak Budapestre. A Green park vendégháznál, már várt minket a kedves tulajdonos és felesége, akik megmutatták nekünk a kertet. Rögtön a bejáratnál egy nagyon szép szőlőtőke kertkapú fogadja az embereket, ami mellett egy szögestuskó áll, amibe minden ott járó vendég verhet egy szöget, jelezve ezzel, hogy vissza fog még térni. Olyan ez, mint az apró szökőkútba dobása. Ahogy tovább halad az ember, szembe találkozik egy másik szép hagyománnyal, egy fán lakatok lógnak, amibe szerelmes párok vésték a nevüket, vagy a monogramjukat. Egy kis kerti tó is van a kertben, ahol kecskebékák, aranyhalak, és picike teknősbékák úszkálnak, de utóbbiból vannak nagyobbak is, egy elkülönített részben szaporítják őket. Nem csak teknősbékákkal lehet találkozni, ha a tökökből készített manókat nem vesszük figyelembe, van még két nyúl a kert hátsó felében, akik egy dupla ketrecben ugrálnak, aminek van nyitott, és zárt része is, hogy tudjanak hűsölni a nagy melegben. A kertben rengeteg érdekes növény, bokor, és dekorációs elem van még, de van lehetőség tollasozásra is egy kisebb szabad területen, és homokozó is van a kisebbeknek. A nagyobbaknak van egy kialakított grillház, ahova esténként ki lehet ülni borozni, beszélgetni, vagy sütögetni, valamint egy mini törökfürdő, amit párok tudnak igénybe venni. Ez egy keleties hangulatban kialakított, elszeparált kis jacuzzi-szauna részleg, ahová kicsit félre tudnak vonulni romantikázni az ott nyaralók. A reggeliző részen van egy nagy polc tele minden étellel itallal, ami becsületkassza alapon működik, és egy projektor, amit cégek tudnak használni, ha épp továbbképzési céllal lennének ott, de általában családoknak vetítenek filmeket esténként. 

DSC_0058.JPG

Délután egy kicsit kettesben voltunk a szállodában, megnéztük az Elnök embereit a laptopon, és ettünk popcornt. Tudjuk, hogy nem tipikus egri program, de már kellett valami ilyen is. A film nagyon érdekes volt, de amint vége lett már mentünk is az Érsekkertbe az Eger kis csillagai előadásra. Már hatalmas tömeg volt a sorban, mindenki izgulva várta az előadást, és a beengedést ahol mivel érkezés szerint van ültetés, nagy tolongás, alakult ki a jó helyekért. A darab pörgős volt, nagyon ügyesen használták ki a hely adta lehetőségeket, és mutatták be, milyen lehetett a vár ostroma gyerek szemmel, és mutatták meg milyen bátrak is lehettek az egri gyerekek, ha a török ellen kellett harcolni. A diákszínjátszók a Forrás társulatból tevődtek össze, akik szuperül játszottak. Olyan emberekkel kiegészülve, mint például Herczeg Flóra és Okos Viola (tündérekként) Balogh András (Pinke bácsiként) és a Pokolgép régi frontembere Kalapács József (Dobó István szerepében). Hatalmas ováció volt, legalább háromszor tapsolták vissza a színészeket.

DSC_0164.JPG

Mivel nem lakunk túl messze, ezért elég gyors volt a hazaséta, nekiálltunk még posztot írni, de sajnos már csak ma tudjuk kirakni a posztot.

A többi kép a képekre kattintva érhető el!

komment


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása