Kedd

2013.08.14.

DSC_0003.JPG

Tegnap költözéssel indult a napunk, a Hotel Estellából amit nagyon megszerettünk, a Villa Citadellába, amit nagyon meg fogunk. Voltunk már itt, ha emlékeztek, itt volt a beköltözésünkkor a sajtós ebéd, a szuper kilátás azóta sem változott a teraszról, és most ugyanezt élvezhetjük a szobánk ablakából is. Egy gyors ebéd után a Zsályában -olyan gyors volt, hogy a főételt el is csomagoltattuk mivel késésben voltunk- elindultunk Egerszalókra, ahol találkozónk volt Bodnár Erikával a Saliris Resort Spa marketingesével. Ő fogadott minket a bejáratnál és ő is vezetett körbe minket a helyen, bekukkanthattunk például az elnöki lakosztályba, ami elég menő egy szoba. A késésünk miatt elég sietősre vettük a dolgot, és már azonnal szaladtunk átöltözni, hogy igénybe tudjuk venni a nekünk felajánlott kezeléseket. Kata egy pihentető kagylós masszázst kapott, én pedig egy olajos thai masszázst. Úgy mesélte, hogy őt az elején tollakkal simogatták, bekenték egy nagyon finom illatú olajjal, majd különböző méretű és fajtájú kagylókkal masszírozták. A masszőr lánnyal szuperjót beszélgetett közben, és teljesen kisimulva jött ki a kezelésről. Engem egy thai hölgy fogadott, aki habár nem nagyon tudott se magyarul, se angolul, nagyon kedvesen elmondta, hogy egy olajos masszázst fogok kapni. Tetőtől talpig megmasszírozott és bekent olajjal, és ami a legjobb, hogy teljesen kiropogtatta a hátamat. Ami a legkellemesebb volt, hogy hihetetlen tisztelettel és alázattal állnak a vendéghez, volt pár seb a lábamon, amit bekent kámforos balzsammal, és miután vége lett a masszázsnak, látszott, hogy örül az elégedettségemnek. Úgy jöttem ki onnan mint akit kicseréltek, annyira el voltam lazulva, hogyha ott helyben áthajt rajtam egy traktor, azt is mosolyogva tűröm :)

DSC_0173.JPG

Katán is hasonló jeleket láttam, azt hittük nem lehet fokozni a dolgot, de már ültünk is be Baráth Péter szaunamester által vezetett szertartásra, ami egy jeges szaunaprogram volt. Habár nem nagyon szereti egyikünk sem a szaunát, egy profi vezetésével mégiscsak nagyon élveztük a dolgot. Rengeteg ember ült körben, és Péter középen legyezett minket törölközőkkel, és dobálta a jeget a forró kőre, miközben mi a szomszédunk hátát hűtöttük a vödörnyi jégkockákkal, és a szaunát belengte a mentolos illóolajillat. Mire kiértünk puha lett a bőrünk, nagyon fel voltunk töltődve, de azért a hidegvizes zuhany is nagyon jól esett utána. Hiába ültünk a szauna legalján azért elég sokat kaptunk a melegből.

DSC_0195_1.JPG


DSC_0202_2.JPG

Ezután kaptunk egy kis pihenőt, hogy be tudjuk járni a medencéket. Volt minden ezen a hatalmas területen, gyerekmedence, élményfürdő, hidegvizes medence, meleg sós termál víz, és ami a legszuperebb, végre lehetett valahol ugrálni! Volt rendes mélyvizes rész két ugrókővel, az egyik a kisebbeknek, a másik a nagyobbaknak magasabban. Csomót ugráltunk, és belöktem egyszer kétszer a Katát, de csak kedvességből.DSC_0215.JPG

Miután kifürödtük magunkat, már várt is minket egy különös kék szoba, amit Alpha Sphare-nek hívnak, ez két üvegszálas fotel, ami az anyaméhben fekvést imitálja, deréktájon kicsit melegít és a különböző hanghatásokra rezeg. Közben az egész szoba egy nagy baldachin furcsa kék fénnyel megvilágítva, amit megtöltenek ezek a furcsa morajlások, zörejek, zajok, és iszonyat erős basszus amitől az egész szoba rezeg. Nagyon pihentető, én öt perc után egy furcsa éles álomképekkel és fraktálokkal megtoldott éber álomba szenderültem, amiből magamtól fel is ébredtem amikor befejeződött az egész. Körülbelül olyan ez, mint egy goafesztivál lehet félórába sűrítve. 

DSC_0236.JPG

DSC_0217.JPG

Kimentünk még fürdeni, mivel volt még egy óránk a vacsoráig, csomót hülyéskedtünk, volt például két medence, az egyik 34 a másik 12 fokos vízzel, egymással szemben, az emberek ide oda rohangáltak, kicsit hasonló mint a szauna utáni hideg zuhany, csak sokkal viccesebb. 

Felmentünk utána vacsorázni Erikával az étteremrészre, ami egy hatalmas önkiszolgáló "all you can eat" hely, szuper kajákkal, és a teraszról csodálatos kilátással. Rálátni pont a sófalra, és a domboldalra, ahol egymás mellett állnak a hatalmas fák. A sódomb néven elhíresült mészkődombbal, amit a talajból feltörő nátriumot is tartalmazó, kalcium-magnézium hidrogén karbonátos gyógyvíz épít, a naplementében hihetetlen látvány. 

DSC_0365.JPG

DSC_0343.JPG

Eléggé elbeszélgettük az időt,Erika bemutatott minket egy fotós srácnak aki épp 3D fotózta a helyet, amit jövőhéttől meg is tudtok majd nézni az oldalukon. Még pont volt időnk benézni az aulában lévő termelői vásárra, ahol találkoztunk Bolyki Jánossal, akinél már korábban jártunk a Robotkrumpli fesztiválon, és mint akkor, most is megkínált minket az egyik finom borából. Volt ott még egy sajtos stand is, ami pont jó helyre került, pont szembe, egy falat rozmaringos sajtért át is sétáltunk, a bor mellé. De volt például egy termelői mézekkel foglalkozó asztal is, ahol nagyon finom bodzás akácmézet kóstoltunk, és egy másik asztalnál különleges szarvasgombás, chilis, és csípős barackos szósszal kóstoltattak meg minket. Ezen kívül még egy ügyes ékszerész lány mutatta meg a horgolt ékszereit a nagyközönségnek. 

DSC_0393.JPG

DSC_0385.JPG

Szuper nap volt, nagyon túlpihentük magunkat a mindenféle kezelések közepette, mire hazaértünk a mostani szállásra be is dőltünk az ágyba, csak tíz perc erejéig mentünk még ki a teraszra, mert muszáj volt megnézni az esti Eger fényeit ebből a panorámából. Gyönyörű, ha eddig még nem tettétek, semmiképp ne hagyjátok ki, hogy felsétáltok vagy a Bérc utcához, vagy ide az Almagyar domb közlébe, éjszaka.

Ti honnan szeretitek a legjobban nézni Eger városát? 

A többi képet szokás szerint a képekre kattintva éritek el.

komment


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása