péntek

2013.08.16.

2013-08-16 10.26.02.jpgReggel a Mátyus Udvarházban kellett kezdenünk a programunkat, és mivel itt van nem messze, Zsolt, a Villa CIitadella tulajdonosa kivitt minket autóval. Szuper jófejség tőle mert nagyon megkönnyítette a dolgunkat, délelőtt kicsit rosszul voltam és már azt fontolgattam, hogy nem megyek. A Máytus udvarházban nagyon kedvesen fogadtak minket, már befogva állt egy lovaskocsi és indultunk is az Eged hegy lábához körbenézni. Rengeteg gyümölcsfát láttunk, elmentünk a szőlősök mellett, és gyönyörködtünk a tájban. Visszaérve az egy órás kocsikázásból, körbevezettek minket az istállókban, ahol Lipicai, Fríz és Andalúz lovak is voltak.

2013-08-16 11.04.56.jpg

Mindegyik nagyon szép ló volt. Nekem inkább az óriás fekete Andalúz lovak, Katának inkább a Lipicaiak tetszettek. De nem kellett sok hozzá, hogy a Kata továbblépjen a lovakon, és máris egy karámban lévő pici nyulakat kezdett babusgatni. Volt ott egyébként minden. Lovak, kutyák, papagáj, nyúl és rengeteg fecske amit azért szoktattak a házhoz, mert összeszedi a legyeket a lovak körül.

2013-08-16 13.06.40.jpg

2013-08-16 11.06.29.jpg

Rengeteget mászkáltunk még a helyen, simogattunk kis csikókat, de már jött is értünk Madák Csilla a Kovács Nimród borászattól, és felvitt minket a szőlőikhez. a domb tetején egy nagyon szép kereszt, és egy több mint száz éves eperfa áll, amit rögtön meg is másztam.

2013-08-16 13.47.21.jpg

Megkóstoltuk a szőlőket de még nem voltak megérve így hát elindultunk a borospince felé, hogy inkább a borokat kóstolgassuk.

2013-08-16 13.48.33.jpg Elég nagy pörgés volt a pincében, ezért csatlakozott hozzánk egy lengyel pár, akik sokkal jobban értettek a borokhoz mint mi, és épp egy borospince nyitásán gondolkoztak. Először egy egri csillagot, majd egy egri rosét kóstoltunk meg, amik nagyon friss nyári borok. Ezek után egy Battonage Chardonnayt egy Pinot Gris-t, majd Rhapsody Bikavért, Pinot Noirt, és kékfrankost kóstoltunk. De megkóstoltunk még egy Grand Bleut is, ami isteni volt, és még egy törköly pálinkával is megbirkóztam a kóstoló végén. Körbevezettek minket a pincében a palackozóban és a címkézőben is, nagyon szépen felszerelt pince, nagyon jól éreztük magunkat, és még egy egy egri csillag pólót is kaptunk. Katát Csilla még egy könyvvel is meglepte, ami Kovács Nimród édesanyja babagyűjteményéről szól. Kedves kis könyv.  Köszönjük szépen.

2013-08-16 15.31.18.jpg

2013-08-16 15.36.50.jpg

Vacsorára a Senátor házba mentünk, ahol Bandi bácsi már egy foglalt asztallal fogadott minket. A Muzsika a teraszon rendezvény következő koncertjére voltunk hivatalosak, már múltkor is egészen tetszett a koncert, és egy Senátor házas vacsora lehetőséget egy zombiapokalipszis kedvéért sem hagynánk ki. Megint libamáj brulléet rendeltem, egyszerűen hibátlan az az előétel, Kata pedig egy az egyben ugyan azokat, mint legutóbb.

2013-08-16 19.18.09.jpg

Annyira tetszett neki minden, hogy meg akarta kóstolni még egyszer. Én azért inkább kísérleteztem, megkóstoltam egy glasszírozott báránycsülköt, és egy citromtortát öt fűszeres meggyel. Mindkettő nagyon jó választás volt. Egy nagyon kellemes vacsorát töltöttünk ott, újra. Bandi bácsi és csapata nagyon tudja hogy kell ezt csinálni.2013-08-16 19.47.16.jpg

Vacsora után nem is kellett sokat mennünk a következő programig, a Dobó téren csaptak össze a Magyarok a Törörökökkel, akik már egy fél órája rabolgatták el az embereket a téren. Minket is majdnem eladtak, Katára rögtön lett is volna vevő, de szerencsére a Magyarok levertéka  törököket, és elmúlt a veszély. Nagyon jó minicsata volt a téren. Bár mindenki hiányolta a puskákat, este 10kor mégsem lehet durrogtatni, azért az Allah akbarozással is elég nagy zajt csaptak . Hiába, a Vitézlősökre mindig lehet számítani, ha hangulatkeltésről van szó.

Este végül velük tartottunk még egy sör erejéig, de utána visszajöttünk a szállásra. Nagyon szuper nap volt.

komment


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása